Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa graškom i mladim krompirom u đuvečari

Svinjetina sa graškom i mladim krompirom u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Svinjetina sa graškom i mladim krompirom u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
06/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Klasično jelo sa svinjskim mesom koje je najukusnije i još aromatičnije ako se spremi u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • paradajz - 1 komad
  • paprike - 2 komada
  • grašak - 300 g
  • krompir - 500 g, mladi
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseckajte na kockice i prodinstajte sa uljem. Dodajte sitno iseckan luk, šargarepu - iseckanu na kolutiće ( ako je šargarepa veća, onda na pola), paprike na kockice i rendan paradajz.

Dodajte začine i dobijenu smesu isipajte u đuvečaru. Sipajte vodu i dodajte oguljene sveži krompir. Poklopite đuvečaru i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni nekih sat i po vremena.

Na kraju dodajte grašak i nakon 10 minuta jelo je već gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: