Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Svinjetina sa graškom u đuvečari

Svinjetina sa graškom u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjetina sa graškom u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Samo nekoliko sastojaka je neophodno za spremanje ovih ukusnih đuvečara"

Potrebni sastojci

  • grašak - 1 tegla (500 g)
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • svinjsko meso - 500 g
  • voda - 300 ml
  • začini - po ukusu
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kocke. Zapržite ga u ulju dok ne postane zlatasto. Dodajte luk i papriku (isečene na sitno).

Nakon nekoliko minuta dodajte paradajz, koji ste narendali, i začine.

Rasporedite smesu u đuvečare. Pokrijte graškom i isečenim kolutovima šargarepe.

U posudi razmutite brašno sa vodom. Sipajte ga u đuvečare, pokrijte poklopcima.

Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Svinjetina sa graškom u đuvečari je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: