Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Svinjetina sa krompirom, graškom i šargarepom

Svinjetina sa krompirom, graškom i šargarepom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Svinjetina sa krompirom, graškom i šargarepom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
30/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Kako god gledate, probaćete, a sipaćete još jednom"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 400 g
  • krompir - 700 g
  • grašak - 200 g, miks sa šargarepom
  • luk - 1 glavica, sušeni
  • paradajz pire - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • čubar - 2 prstohvata
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi zagrejte ulje, sipajte sitno iseckan luk i meso, koje ste isekli na komadiće. Pržite dok meso ne pobeli.

Dodajte oguljeni i isečen krompir. Promešajte i posolite, pa onda i pobiberite.

Dodajte paradajz pire i alevu papriku, sipajte toplu vodu, da ogrezne, a onda i miks od grška i šargarepe.

Kuvajte na umerenoj vatri dok meso ne bude gotovo. Posipajte čubar.

Ako je retko, kaša se može zgusnuti sa 1 kašikom brašna, razmućenom sa malo vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: