Način pripreme
Uveče izvadimo sve namirnice da budu na sobnoj temperaturi. Prosejem brašno i aktiviram kvasac sa malo toplog mleka, šećera i brašna. Jaja dobro umutim i dodam preostalo mleko. Zamesim testo dok pomalo dodajem istopljeni maslac i ulje.
Mesi se i ubacuje se malo masnoće dok se ne potroši cela količina. Razvucite ga i opet ga skupite, tako ćete ubaciti više kiseonika i umesiće se.
Ugrejte prostoriju u kojoj će da raste testo, pokrijte s folijom i ostavite da udvostruči obim. Gotovo testo podelite na dva dela, od jednog razvijemo veliku trougaonu koru kojoj zavijemo krajeve i stavimo slatko i uvijamo u veliku kiflu.
Od drugog dela pravimo dva dela i svaki razvijemo u oblu koru, podelimo je na 8 trouglova, na svaki stavimo po malo mešanog slatka i uvijamo u male kiflice, dok im prvo zaoblimo krajeve. Ostavimo da narastu nakon čega mažemo umućenim žumancetom, pospemo šećerom i semenkama. Pečemo u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatastu boju.