Način pripreme
Prvo pripremimo majonez. U duboku i usku posudu stavimo sve sastojke, uzmemo štapni mikser i počnemo da mutimo, prvo čekamo nekoliko sekundi, a onda počnemo da dižemo mikser gore-dole. Za manje od minut majonez je gotov.
U posudi umutimo tri jaja i dodamo majonez, umutimo žicom ili mikserom. Smrvimo sir, a u posudu stavimo pet punih kašika kiselog mleka i sodu, koje posle dodamo u drugu smesu. Sve dobro promešamo kašikom.
Uključimo rerni na 160 stepeni sa ventilatorom ili na 180°C bez ventilatora.
Uzimamo po jednu koru, mažemo s malo ulja i posipamo smesom. Uvijamo u obliku puža, ali ne mnogo čvrsto i stavljamo u namazanu posudu za pečenje. Tako nastavimo sa svim korama ili dok se ne potroši nadev.
Onda umutimo preostalo jaje s ostatkom kiselog mleka i kašikom pospemo po piticama (najviše tamo gde nam se čini da je suvo).
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta dok ne bude gotovo, možemo da proverimo i čačkalicom.
Gotove pitice konzumiramo kako tople tako i hladne - svakako su ukusne i meke!