Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Priprema Domaći Majonez
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Počinjemo na niskoj temperaturi, ne vadimo mikser, mutimo oko 10 sekundi dok ne dobijemo domaći majonez....

U majonez od soje može da se doda i miso pasta, ali treba da se pazi, jer je slana i u tom slučaju treba da se izbaci soja sos ili da se stavi balansirana...

Prethodno rastvorite šafran u malo svežeg mleka.
Ako je u vlaknima potrebno je da odstoji u mleku oko 20 minuta. Moj recept je sa šafranom iz sopstvene...

1

Naravno, majonez možete kupiti u prodavnici - brzo, jeftino i bez problema. Ali kako se domaći majonez može porediti sa kupljenim u prodavnici?...

U slučaju da volite da majonez ima interesantniji ukus, možete dodati i druge začine.
P.S....

Pravi, domaći majonez je najbolje da se konzumira do 3 dana od pravljenja.
100 g majoneza ima oko 480 kalorija/2008 kJ....

U duboku i užu posudu odvojite žumanca i mikserom ih umutite zajedno sa senfom, šećerom i solju.
Pažljivo i u tankom mlazu sipajte ulje i nastavite...

Umute se stavljajući nožić štapnog miksera na dno, uključi se i postepeno se podiže.
Tako napravljen majonez će se zgusnuti....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
50
42
30
20
10
Oceni: