Način pripreme
Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju u šerpi sa 4 litre vode i prstohvatom soli. Luk očistite i isecite sitno.
Stavite maslinovo ulje u tiganj i ugrejte. Dodajte luk i dinstajte dok ne dobije zlatnu boju. Isecite kobasicu na sitne parčiće, možete koristiti i čorizo kobasicu.
Stavite kobasicu u tiganj i pržite dok ne porumeni, nakraju dodajte sitno iseckan čen belog luka i promešajte.
Sipajte paradajz sa kašičicom šećera, začinite solju i biberom i ostavite smesu da vri dok ne ispari tečnost i dok se sos ne zgusne.
Nakraju stavite malo bosiljka, ocedite špagete i stavite ih u tiganj, promešajte i skinite sa vatre.
Servirajte sa rendanim parmezanom, ako nemate može i kačkavalj i sipajte nekoliko kapi maslinovog ulja i nekoliko listića peršuna.