Način pripreme
Ovaj recept je pripremljen sa uštipcima sa slaninom za roštilj. Podelite svaki uštipak na 2 dela i vlažnim rukama oblikujte ćuftice veličine oraha.
Stavite ćuftice u pleh na malo ulja i pecite ih u rerni na 240 stepeni uz povremeno mešanje, kako bi se ispekle ravnomerno.
Za to vreme ubacite špagete u vrelu vodu i kuvajte ih desetak minuta ili koliko je naznačeno na njihovom pakovanju.
Dok se špagate kuvaju i dok se ćuftice peku, napravite sos od paradajza.
Paradajz nasecite na ne previše male komade. Možete i da oljuštite paradajz pre sečenja, ali nije obavezno.
Nasečeni paradajz ubacite u kaserolu sa malo maslinovog ulja i kuvajte ga na srednjoj vatri.
Naseckajte beli luk i dodajte ga paradajzu.
Nema potrebe da dodajete vodu u sos za testeninu, jer će paradajz ispustiti dovoljno vode, ali ako ste odabrali malo suvlji paradajz, možete dodati i vodu.
Dodajte so po ukusu, šećer i bosiljak i kuvajte sos oko 10 minuta. Dobro je da komadi paradajza ostanu vidljivi.
Kada su špagete skuvane, ocedite ih, prelijte ih sa malo maslinovog ulja i promešajte dobro.
Dodajte im sos od paradajza i ponovo promešajte.
Poslužite špagete u dubokim tanjirima. Prvo stavite špagete, odozgo dodajte nekoliko ćuftica i sa strane narendajte malo kačkavalja.
Prijatno uz ove brze i jednostavne špagete sa ćufticama.