Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Brze i jednostavne špagete sa ćufticama

Brze i jednostavne špagete sa ćufticama

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
751862639
Brze i jednostavne špagete sa ćufticama
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 5
18/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Brze i jednostavne špagete sa ćufticama, koje će uspeti da pripreme i kuvari početnici"

Potrebni sastojci

  • ćuftice - 1 pakovanje, za roštilj ili rernu po izboru
  • špagete - 1/2 pakovanja
  • kačkavalj - oko 100 g
  • paradajz - 4 komada
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje
  • ulje
  • so
  • smeđi šećer - 1 prstohvat
  • bosiljak - 1 prstohvat (može i suvi)
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept je pripremljen sa uštipcima sa slaninom za roštilj. Podelite svaki uštipak na 2 dela i vlažnim rukama oblikujte ćuftice veličine oraha.

Stavite ćuftice u pleh na malo ulja i pecite ih u rerni na 240 stepeni uz povremeno mešanje, kako bi se ispekle ravnomerno.

Za to vreme ubacite špagete u vrelu vodu i kuvajte ih desetak minuta ili koliko je naznačeno na njihovom pakovanju.

Dok se špagate kuvaju i dok se ćuftice peku, napravite sos od paradajza.

Paradajz nasecite na ne previše male komade. Možete i da oljuštite paradajz pre sečenja, ali nije obavezno.

Nasečeni paradajz ubacite u kaserolu sa malo maslinovog ulja i kuvajte ga na srednjoj vatri.

Naseckajte beli luk i dodajte ga paradajzu.

Nema potrebe da dodajete vodu u sos za testeninu, jer će paradajz ispustiti dovoljno vode, ali ako ste odabrali malo suvlji paradajz, možete dodati i vodu.

Dodajte so po ukusu, šećer i bosiljak i kuvajte sos oko 10 minuta. Dobro je da komadi paradajza ostanu vidljivi.

Kada su špagete skuvane, ocedite ih, prelijte ih sa malo maslinovog ulja i promešajte dobro.

Dodajte im sos od paradajza i ponovo promešajte.

Poslužite špagete u dubokim tanjirima. Prvo stavite špagete, odozgo dodajte nekoliko ćuftica i sa strane narendajte malo kačkavalja.

Prijatno uz ove brze i jednostavne špagete sa ćufticama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: