Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Meka zečetina sa krompirom iz rerne

Meka zečetina sa krompirom iz rerne

Yana G.Yana G.
Kuvar
6028242
Meka zečetina sa krompirom iz rerne
Fotografije: Yana G.
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
5
"Nije teško, ali je veoma ukusno i postoji velika mogućnost da ćete se prejesti"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 ceo
  • krompir - 400 g
  • luk - 2 srednje veličine
  • so
  • aleva paprika
  • čubar
  • kurkuma
  • sok od paradajza - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite prvo sa pripremom zeca. Isecite ga na manje komade i dobro operite.

Nakon toga ogulite krompir i isecite ga kao za prženje. Luk takođe sitno iseckajte. Krompir i luk isipajte u posudu sa zečetinom.

Preko svega posipajte začine - so, aleva paprika, kurkuma i čubar. Promešajte i stavite u veliku tepsiju.

Prelijte sokom od paradajza i tepsiju pokrijte folijom. Stavite u zagrejanu rernu da se peče na 180 - 190 stepeni oko 2 sata.

Nakon dužeg pečenja, meso će biti veoma meko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: