Način pripreme
Zec se opere i posoli dobro spolja i iznutra. Stavlja se u vatrostalnu posudu dok se sprema nadev.
Luk se očisti i iseče na sitno. Šargarepa se ljušti i pere. Narenda se. Džigerica se opere i iseče na sitno.
Spanać se opere i seče na trake. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Dodaju se luk i šargarepa da se zaprže. Dodaje se džigerica.
Dodaje se i pirinač da se zaprži. Začinjava se solju i biberom i predviđa se slanoća bujona.
Dodaje se bujon, koliko je neophodno za kuvanje pirinča. Dodaje se spanać. Meša se.
Kada je pirinač gotov puni se zec. Preko njega se stavljaju parčići maslaca.
Ako je ostalo bujona sipa se u šerpu, ili malo vode. Peče se oko tri sata.
Kada se zapeče sa jedne strane, okreće se, da se zapeče i sa druge strane. Punjeni domaći zec se servira na listovima zelene salate.