Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Tartalete Mohito

Tartalete Mohito

Tartalete Mohito
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
24
"Mirisne tartalete sa nežnim kremom, koje služimo samo najboljim prijateljima"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 250 g
  • maslac - 125 g, tvrd
  • jaja - 1 komad
  • šećer u prahu - 60 g
  • za krem
  • limeta - 120 ml, sok
  • šećer u prahu - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • nana - 10 listova
  • limeta - kora od pola limete
  • za glazuru
  • želatin - 5 g
  • voda - 70 ml
  • šećer u prahu - 60 g
  • limeta - kora od pola limete
  • boja za kolače - zelena
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite maslac na kockice i umesite ga sa šećerom. Dodajte brašno i mešajte sve dok ne dobijete mrvice. Stavite jaje i umesite testo. Napravite loptu od testa, umotajte je u foliju i stavite u frižider na pola sata. Za to vreme napravite krem.

Operite i nasecite sitno listove nane. U malu šerpu stavite šećer, sok od limete, jaja i nasečenu nanu. Na slaboj vatri mešajte dok se smesa ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte maslac. Promešajte da se rastopi, prekrijte krem folijom i ostavite ga da se ohladi. Izvadite testo i razvucite ga u list debljine 1 cm. Isecite krugove od testa, velike kao dno kalupa. Ako nemate kalupe za tartalete, iskoristite silikonske kalupe za mafine.

Svaki krug stavite na dno. Prstima lagano pritisnite i izvucite ivicu. Viljuškom izbušite dno svake tartalete. Preko testa stavite parče papira i preko njega nekoliko zrna pasulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 minuta oko 20 minuta. Izvadite tartalete i ostavite da se ohlade.

Za to vreme pripremite glazuru.

Na svakom pakovanju želatina imate uputstvo. Pripremite želatin na osnovu tog uputstva. U malu šerpu stavite šećer, vodu i koru od limete. Ugrejte na slaboj vatri dok se šećer ne rastopi. Skinite sa vatre i dodajte želatin. Obojite sa nekoliko kapi boje za kolače i promešajte.

U svaku tartaletu stavite po malo krema, ali nemojte ih puniti. Na vrh tartaleta stavite po kašičicu ili dve od glazure. Kada se želatin stegne, gotove su za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: