Način pripreme
Nasecite maslac na kockice i umesite ga sa šećerom. Dodajte brašno i mešajte sve dok ne dobijete mrvice. Stavite jaje i umesite testo. Napravite loptu od testa, umotajte je u foliju i stavite u frižider na pola sata. Za to vreme napravite krem.
Operite i nasecite sitno listove nane. U malu šerpu stavite šećer, sok od limete, jaja i nasečenu nanu. Na slaboj vatri mešajte dok se smesa ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte maslac. Promešajte da se rastopi, prekrijte krem folijom i ostavite ga da se ohladi. Izvadite testo i razvucite ga u list debljine 1 cm. Isecite krugove od testa, velike kao dno kalupa. Ako nemate kalupe za tartalete, iskoristite silikonske kalupe za mafine.
Svaki krug stavite na dno. Prstima lagano pritisnite i izvucite ivicu. Viljuškom izbušite dno svake tartalete. Preko testa stavite parče papira i preko njega nekoliko zrna pasulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 minuta oko 20 minuta. Izvadite tartalete i ostavite da se ohlade.
Za to vreme pripremite glazuru.
Na svakom pakovanju želatina imate uputstvo. Pripremite želatin na osnovu tog uputstva. U malu šerpu stavite šećer, vodu i koru od limete. Ugrejte na slaboj vatri dok se šećer ne rastopi. Skinite sa vatre i dodajte želatin. Obojite sa nekoliko kapi boje za kolače i promešajte.
U svaku tartaletu stavite po malo krema, ali nemojte ih puniti. Na vrh tartaleta stavite po kašičicu ili dve od glazure. Kada se želatin stegne, gotove su za jelo.