Način pripreme
Nasecite banane na kolutove, stavite ih u kutiju sa poklopcem, prelijte ih sokom od limuna, zatvorite poklopcem i okrenite kutiju nekoliko puta da sok dobro prelije banane. Izmrvite keks na male komade, ali pre toga odvojite 10 celih. Premažite kalup za biskvit maslacem.
Rastvorite puding i vanilu u deo mleka, a preostalo mleko sa šećerom stavite na vatru da proključa. U tankom mlazu i uz neprestano mešanje dodajte rastvoreni puding u mleko.
Kada se zgusne, dodajte nasečeni maslac i izmrvljeni keks, mešajte dok se maslac u potpunosti ne rastopi. Sipajte polovinu smese u kalup i dobro protresite, poređajte 1 red nasečenih banana i sipajte drugi deo pudinga.
Dobro protresite kalup da se masa slegne. Odozgo poređajte cele komade keksa, da budu osnova torte i lagano ih pritisnite u smesu.
Ostavite tortu da se ohladi i stegne na hladnom mestu nekoliko sati, a zatim je okrenite na odgovarajući tanjir, ukrasite je umućenom pavlakom i preostalim komadima banane. Ovo je najbrža, najukusnija keks torta sa pudingom i bananama.