bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Bakine vanilice sa vinom

Bakine vanilice sa vinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Bakine vanilice sa vinom1 / 5VIDEO
01/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije15
"Dugo smo tražili orighinalni recept za vanilice koji će nas vratiti nazad u detinjstvo. Evo našli smo ga i sada ga delimo s vama"

Potrebni sastojci

  • masnoća - 1 šolja ulja ili masti
  • belo vino - 1 šolja
  • brašno - koliko upije za tvrdo testo
  • so - pola kašičice
  • šećer - pola kašičice
  • ratluk - za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite sve sastojke dodajući onoliko brašna da dobijete glatko i tvrdo testo. Ostavite ga da odstoji 10-15 minuta.

Razvijte testo u koru debljine oko 2-3 mm i isecite trouglove visine 10 cm i osnove 5 cm. Po želji možete da izrežete krugove ili obične kvadrate ili pravougaonike - oblik je prema vašoj želji.

U unutrašnjost svakog kolačića stavite po parčence ratluka, a po želji i malo oraha. Uvijte vanilice, poređajte ih u pleh obložen s papirom za pečenje i ispecite ih u umereno zagrejanoj rerni dok ne postanu rupičaste.

Babine vanilice pospite obilno šećerom u prahu tako da se prekriju sa svih strana debelim slojem šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: