Bakine vanilice sa vinom i ratlukom

16/08/2017
"Ovaj recept za vanilice vraća sećanja na ušuškanu bakinu kuhinju i proste, ali neverovatno uksne stvari iz njenog starog notesa."
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 945
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pravi se udubljenje od brašna i u njega se stavljaju mast (koja treba da izgleda kao kaša), vino i soda. Zamesi se meko testo i nakon toga se razvija oklagijom.

Kad se razvije, seče se na dugu traku, na jedan kraj se stavlja mali komad ratluka, uvija se u tompus i ređa u pleh. Peče se dok ne bude gotovo.

Za to vreme se u drugu posudu sipa šećer u prahu, u njega se dodaje vanila i lepo se pomeša.

Gotove vanilice se uvaljaju u šećer u prahu i ređaju u odgovarajuću posudu, oozgo se mogu dodatno posuti.

Napomena: Ako imate mogućnost zamesite testo na toplom mestu da se mast u testu ne bi stvrdnula.

Možete da se ne igrate i ne razvlačite, možete samo napraviti loptice. U svaku lopticu se stavlja komad ratluka i ponovo oblikuje.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti