Način pripreme
1. Umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko i ulje i ponovo dobro umutite.
2. Malo, po malo stavljajte brašno, koje ste prosejali sa praškom za pecivo i vanilom. Mešajte drvenom kašikom.
3. Nasecite voće na manje komade, seme od bundeve takođe i dodajte u smesu sa izlomljenom čokoladom. Promešajte lagano.
4. Istopite polovinu maslaca u dubljem i većem tiganju, procenite na osnovu količine smese i nemojte da bude pun do vrha, kako bi bilo mesta da kolač naraste (nauljite i zidove) i sipajte smesu u njega. Poklopite i ostavite na tihoj vatri oko 20 minuta. Nemojte otvarati poklopac da kolač ne spadne.
5. Kada prođe 20 minuta, okrenite kolač na poklopac, a u tiganj stavite preostali maslac. Pažljivo vratite kolač da se ispeče sa druge strane još 10 minuta i ponovo poklopite.
6. Pospite šećerom u prahu i ostavite da se prohladi u tiganju i onda ga prebacite u tanjir.
Savet: Najbolje je koristiti teflonski tiganj.
Brz i veoma lak kolač!