Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Marinirani komadi svinjetine na roštilju

Marinirani komadi svinjetine na roštilju

MissaMissa
Pomoćnik kuvara
278158
Marinirani komadi svinjetine na roštilju
Fotografije: Niki
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Kratko i jasno - marinirane šnisle na roštilju, sada ostaje da vi donesete pivo"

Potrebni sastojci

  • svinsko meso - 1 kg
  • ulje - ili maslinovo ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • univerzalni sos
  • kurkuma
  • bosiljak
  • origano
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso pre pripreme treba da bude u vodi od 6 do 12 sati. Kada ga izvadite i ocedite, nasecite ga na male i tanke šnicle po vašoj želji - eksperimentišite, u svakom slučaju nećete pogrešiti. Možete koristiti i gotove šnicle.

Uz pomoć čekića za meso izlupajte filee, ali ne previše jako. Stavite malo bibera, aleve paprike, kurkumu, bosiljak i origano, sve promešajte i utrljajte u šnicle. Posolite po ukusu.

Posebno promešajte ulje ili maslinovo ulje i univerzalni sos i sipajte ga preko mesa da ga prekrije. Ostavite da meso odstoji nekoliko sati u marinadi. Nakon toga ga pripremite na roštilju ili u gril tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: