Način pripreme
Sameljite keks u fine mrvice i promešajte ga sa rastopljnim maslacem, šećerom i kakaom. Napravite od ove smese koru, koju pravite direktno u kalupu za čizkejk, pritiskajući rukama. Najbolje je da koristite kalup sa pokretnim dnom.
Za krem sve namirnice treba da budu na sobnoj temperaturi, nikako da budu hladne. Sipajte celu količinu krem sira i dobro ga umutite sa kiselom pavlakom i šećerom, dok se ne dobije homogena masa.
Dodajte brašno u masu, promešajte i počnite da dodajete jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje. Možete koristiti mikser, ali možete mešati i rukom. Kada ste dobro umutili smesu, dobićete vazdušast krem, u koji na kraju dodajte vanilu i narendanu koru od limuna.
Ovako pripremljenu smesu podelite na 2 dela - 2/3 i 1/3. Manji deo obojite prethodno rastopljenom i prohlađenom čokoladom, kao i sa 1 kašikom kakaoa. Veći deo ostaje svetao.
Preko kore u kalupu sipajte polovinu svetlog krema, odozgo pospite čokladnim ljuspicama i prelijte čokoladnom smesom, ali tako da napravite talase između dva krema. Možete ih najlakše napraviti, ako malo žustrije sipate čokoladni krem. Odozgo sipajte preostalu polovinu svetlog krema.
Stavite mramorni čizkejk da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, uz ventilator. Pecite 5 minuta na jakoj vatri, a nakon toga smanjite na 130 stepeni i pecite još 25 minuta. Isključite rernu, ali ne vadite čizkejk. Ostavite ga unutra dok se potpuno ne ohladi - nekoliko sati.
Finalna dekoracija je po vašoj želji - možete koristiti voće.