Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Mramorni čizkejk po receptu Bon Apeti

Mramorni čizkejk po receptu Bon Apeti

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Mramorni čizkejk po receptu Bon Apeti
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
18/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Mramorni čizkejk će vas otopiti"

Potrebni sastojci

  • ZA KORU
  • keks - 200 g, kakao
  • maslac - 60 g (rastopljeni)
  • šećer - 3 kašike
  • ZA KREM
  • krem sir - 700 g
  • tečna čokolada - 400 g
  • šećer - 150 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 i 1/2 kašike
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sameljite i promešajte sa maslacem i šećerom. Smesu sipajte u kalup sa zidovima koji se odvajaju prečnika 26 cm, koji ste obložili papirom za pečenje.

Pritisnite dobro da formirate koru. Pecite 10 minuta na 180 stepeni u rerni sa uključenim ventilatorom. Ostavite da se ohladi.

Krem sir umutite sa pavlakom, vanilom i šećerom. Dodajte jaja i sve umutite dok se smesa ne ujednači. U 1/3 krema dodajte tečnu čokoladu i promešajte.

U ostatak krema dodajte brašno i promešajte. Na koru sipajte 1/3 belog krema, zatim čokoladni krem, beli krem itako dok ne potrošite količine.

Pažljivo promešajte da dobijete efekat mermera. Kalup upakujte u aluminijumsku foliju.

Ovaj omiljeni desert pecite oko 50 minuta na pari sa vrućom vodom u rerni zagrejanoj na 150 stepeni i sa uključenim ventilatorom.

Gotov čizkejk ostavite da se ohladi u isključenoj rerni sa otvorenim vratima.

Mramornii čizkejk prema receptu Bon Apeti je efektna ideja za ukusan kolač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: