Način pripreme
Keks sameljite i promešajte sa maslacem i šećerom. Smesu sipajte u kalup sa zidovima koji se odvajaju prečnika 26 cm, koji ste obložili papirom za pečenje.
Pritisnite dobro da formirate koru. Pecite 10 minuta na 180 stepeni u rerni sa uključenim ventilatorom. Ostavite da se ohladi.
Krem sir umutite sa pavlakom, vanilom i šećerom. Dodajte jaja i sve umutite dok se smesa ne ujednači. U 1/3 krema dodajte tečnu čokoladu i promešajte.
U ostatak krema dodajte brašno i promešajte. Na koru sipajte 1/3 belog krema, zatim čokoladni krem, beli krem itako dok ne potrošite količine.
Pažljivo promešajte da dobijete efekat mermera. Kalup upakujte u aluminijumsku foliju.
Ovaj omiljeni desert pecite oko 50 minuta na pari sa vrućom vodom u rerni zagrejanoj na 150 stepeni i sa uključenim ventilatorom.
Gotov čizkejk ostavite da se ohladi u isključenoj rerni sa otvorenim vratima.
Mramornii čizkejk prema receptu Bon Apeti je efektna ideja za ukusan kolač.