Štrudla od cimeta sa grizom

Štrudla od cimeta sa grizom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Štrudla od cimeta sa grizom
Fotografije: Elena Stoichovska
05/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
"Neverovatno je koliko umetnički može da izgleda jedna pita."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se oljušte i narendaju na krupno rende. Pomešaju se s orasima, pola šolje šećera, cimetom i vanilom. Ostave se na kratko da jabuke upiju arome.

Pomešajte suve sastojke - brašno, griz, prašak za pecivo i 1 šolju šećera. Promešajte.

Pomešajte dve smese, dodajte rastopljeni maslac, promešajte dobro dok se potpuno ne ujednači.

Podmažete posudu za pečenje i rasporedite smesu. Možete da isečete jednu jabuku, očišćenu od semenki (van naznačenog broja), na krugove i da je poređate kao završetak.

Pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30 minuta.

Nakon što je ispečeno i blago ohlađeno stavite u centar svakog kruga od jabuke po jednu kašičicu slatka od šljiva. Pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: