Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudla od jabuka sa gotovim korama i grizom

Štrudla od jabuka sa gotovim korama i grizom

Štrudla od jabuka sa gotovim korama i grizom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Pratite aromu, ona će vas odvesti tačno do tanjira sa ovom štrudlom od jabuke"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 3 komada
  • jabuke - 3 komada
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 8 komada
  • griz - 1 kašičica, pirinčani
  • rum - 2 kašike
  • maslac - grudva
  • maslac - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke i isecite na parčiće.

U kaseroli istopite maslac. Zapržite jabuku oko 5 minuta ili dok ne omekša.

Dodajte smeđi šećer i sačekajte da se karamelizuje.

Sipajte rum i nakon 2-3 minuta isključite. Sklonite sa ringle.

Dodajte orahe (prethodno isečene), griz i cimet.

Promešajte i ostavite da se ohladi.

Uzmite jednu od kora za pitu. Namažite sa malo maslaca. Stavite drugu, maslac i treću. Stavite nadev i rasporedite u donji, dugi deo.

Presavijte krajeve ka unutrašnjoj strani i uvijte u rolat štrudlu od jabuka.

Namažite maslacem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni dok se ne zarumeni.

Izvadite, ohladite i pre nego što serivrate štrudlu od jabuka sa gotovim korama i grizom, pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: