Način pripreme
Oljuštite jabuke i isecite na parčiće.
U kaseroli istopite maslac. Zapržite jabuku oko 5 minuta ili dok ne omekša.
Dodajte smeđi šećer i sačekajte da se karamelizuje.
Sipajte rum i nakon 2-3 minuta isključite. Sklonite sa ringle.
Dodajte orahe (prethodno isečene), griz i cimet.
Promešajte i ostavite da se ohladi.
Uzmite jednu od kora za pitu. Namažite sa malo maslaca. Stavite drugu, maslac i treću. Stavite nadev i rasporedite u donji, dugi deo.
Presavijte krajeve ka unutrašnjoj strani i uvijte u rolat štrudlu od jabuka.
Namažite maslacem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni dok se ne zarumeni.
Izvadite, ohladite i pre nego što serivrate štrudlu od jabuka sa gotovim korama i grizom, pospite šećerom u prahu.