Način pripreme
Ako vam je ostao Uskršnji kolač od Uskršnjih praznika, možete da ga pretvorite u sjajan desert. Za taj cilj potrebna vam je okrugla duboka posuda, ja sam koristila onu od miksera, može i posuda za salatu. Uzmete jednu najlon kesu i stavite je otvorenu u posudu, tako da joj pokriva dno i zidove, a da joj krajevi štrče van nje.
Isecite uskršnji kolač na tanke parčiće i poređajte ga po zidovima posude da se blago preklapaju. Na dno takođe stavite parče uskršnjeg kolača. U odvojenu posudu stavite pavlaku, slatko i čokoladu, iseckanu na manje parčiće. Promešajte u jednoličnu smesu.
Sipajte polovinu od te smese u posudu s uskršnjim kolačem, namažite i parčiće koji su sa strane, u sredinu stavite opet parčiće uskršnjeg kolača, sipajte ostatak smese i završite s uskršnjim kolačem, koji treba da odgovara poklopcu na vrhu posude.
Skupite krajeve kese koji štrče i uvijte odozgo poslednji red. Uzmite jedan tanjir i dobro pritisnite odozgo. Ostavite tako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Pre serviranja otvorite kesu, stavite veliki okrugao tanjir i okrenite posudu u njega. Dobija se okrugla torta, koja podseća na loptu. Pažljivo sklonite kesu i po želji pospite šećerom u prahu ili čokoladom. Torta se sprema za manje od 20 minuta.