Način pripreme
Skrob pripremiti prema uputstvu sa kesice. Dve kesice skroba rastvoriti u 200 ml mleka i dodati ih u 1.2 l kipućeg mleka sa 200 g šećera. Neprekidno mešati žicom, dok se ne zgusne.
Tečnu čokoladu prethodno rastopiti, ukoliko imate mikrotalasnu - uključiti na 1 minuta, ukoliko nemate - na pari.
U obliku srca ređati okrugle piškote. Odozgo obilno prekriti skrobom od vanile, posuti kokosovim mrvicama i staviti malo tečne čokolade kašikom.
Ponovo ređati red piškota, preliti skrobom, posuti kokosovim mrvicama i tečnom čokoladom.
Završiti redom piškota prelivenim skrobom. Obilno posuti kokosovim mrvicama, naređati po ivicama torte piškote da se naglasi oblik srca, dodati konfeti u obliku srca i kašikom napraviti šare u rastopljenoj čokoladi.
Ukoliko se je čokolada stvrdnula, ponovo je rastopiti.