Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa kremom od vanile i breskvama

Torta sa kremom od vanile i breskvama

Torta sa kremom od vanile i breskvama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Pripremili smo Vam jednu ukusnu domaću tortu sa nežnim kremom od vanile - možete odabrati i sezonsko povrće, i ponovo će biti neodoljivo ukusna!"

Potrebni sastojci

  • bademi - mleveni
  • kikiriki
  • za koru
  • jaja - 3 kom.
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • vanila - 2 kesice
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • za krem
  • sveže mleko - 800 ml
  • krem - 2 kesice od vanile
  • šećer - 1/2 šolje
  • breskve - 3 - 4 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje, kiselo mleko i vanilu. Promešati, pa dodati brašno sa praškom za pecivo.

Mešati dok se ne dobije testo za kolače /ukoliko je potrebno, dodati još brašna/.

Smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore, u teflonskoj tavi.

Skuvati mleko i napraviti krem, prema uputstvu sa kesice. Postaviti jednu koru, namazati je obilno kremom, pa postaviti i drugu koru.

Dve breskve naseći na male komade i staviti ih u sredinu, između kora, a trećom ukrasiti tortu odozgo.

Posuti mlevenim bademima i kikirikijem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: