Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Oraha»Torta sa kremom od vanile i orasima

Torta sa kremom od vanile i orasima

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Pomoćnik kuvara
52122009
Torta sa kremom od vanile i orasima
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 2
16/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
14
"Torta, napravljena sa mnogo ljubavi, biće pojedena sa mnogo apetita"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • vanila - 3 kesice
  • soda - 1 supena kašika
  • brašno - 2 šolje
  • za fil
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 8 supenih kašika
  • vanila - 2 kesice
  • vanila - 2 kapljice, esencija
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 l
  • masalc - 2 supene kašike
  • limun - 1 izrendana kora
  • sirup
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 6 kašičica
  • ukras
  • orasi - 200 g
  • slatko od trešanja - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kora:

Kiselo mleko umutite zajedno sa sodom. Nakon toga umutite jaja sa šećerom i u njih dodajte kiselo mleko sa sodom, kao i sve sastojke navedene za kore. Od ove smese ispecite tri odvojene kore u plehu, obloženim papriom za pečenje. Rerna treba da bude umereno ugrejana.

Šećerni sirup:

Stavite vodu da provri na umerenoj vatri, nakon toga dodaje šećer i mešajte dok se ne dobije gust sirup.

Krem:

Ugrejte mleko sa šećerom. Umutite jaja sa brašnom i dodajte ih u mleko. Mešajte dok se fil ne zgusne i na kraju dodajte vanilu, koru limuna i maslac, prethodno rastopljen.

Ostavite sve sastojke za tortu da se dobro ohlade. Stavite prvu koru u odgovarajući poslužavnik, stavite sirup, nakon toga stavite krem i tako uradite i sa drugim korama.

Odozgo tortu namažite preostalim filom, ukrasite mlevenim orasima i voćkama iz slatkog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: