Način pripreme
Priprema kora:
Kiselo mleko umutite zajedno sa sodom. Nakon toga umutite jaja sa šećerom i u njih dodajte kiselo mleko sa sodom, kao i sve sastojke navedene za kore. Od ove smese ispecite tri odvojene kore u plehu, obloženim papriom za pečenje. Rerna treba da bude umereno ugrejana.
Šećerni sirup:
Stavite vodu da provri na umerenoj vatri, nakon toga dodaje šećer i mešajte dok se ne dobije gust sirup.
Krem:
Ugrejte mleko sa šećerom. Umutite jaja sa brašnom i dodajte ih u mleko. Mešajte dok se fil ne zgusne i na kraju dodajte vanilu, koru limuna i maslac, prethodno rastopljen.
Ostavite sve sastojke za tortu da se dobro ohlade. Stavite prvu koru u odgovarajući poslužavnik, stavite sirup, nakon toga stavite krem i tako uradite i sa drugim korama.
Odozgo tortu namažite preostalim filom, ukrasite mlevenim orasima i voćkama iz slatkog.