Način pripreme
Ugrejte maslinovo ulje na umerenu temperaturu u dubokoj posudi. Dodajte prethodno naseckani crni luk i upržite ga oko 5 minuta dok ne omekša.
Dodajte sitno naseckani beli luk, štapić cimeta, lovorov list. Promešajte dobro i kuvajte 2-3 minuta.
Dodajte jagnjeće vratove i kuvajte oko 5-7 minuta, samo da promene boju. Dodajte paradajz, bujon i crno vino. Tečnost treba skoro da pokrije vratove.
Smanjite vatru, poklopite i kuvajte oko 2, 2 i po sata, dok meso ne počne da se skida sa kostiju. Kada je gotovo, izvadite meso, izvadite štapić cimeta i lovorov list i dodajte arpa testenina.
Dodajte još bujona, ako je potrebno. Kuvajte pastu dok ne bude gotova, posolite i dodajte biber, ako ima potrebe (bujon obično sadrži so) i vratite jagnetinu.