Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kodrit Kadir»Nemogući kolač (Impossible Cake)

Nemogući kolač (Impossible Cake)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Nemogući kolač (Impossible Cake)
Fotografije: marcheva14
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
16
"Nema nemogućih kolača - svi mogu da se pripreme i sa sigurnošću da se pojedu"

Potrebni sastojci

  • kolač
  • crna čokolada - 100 g, sa većim procentom kakaoa, preko 50%
  • maslac - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 100 g
  • kakao - 25 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za nadev
  • mleko - 400 ml
  • kondenzovano mleko - 400 ml
  • krem sir - 200 g, Filadelfija
  • jaja - 4 komada
  • vanila - ekstrakt
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 160 stepeni. Duboki kalup za kuglof, nauljen veoma dobro. Peče se u vodenoj kupci.

U kaseroli otopite maslac i čokoladu. Ostavite ih sa strane. U posudi umutite jaja i šećer dok masa ne pobeli. Dodajte smesu od čokolade i promešajte. Direktno preko posude prosejte brašno sa kakaom i praškom za pecivo i sve dobro promešajte špatulom ili drvenom varjašom dok se ne ujednači.

U posudu sipajte kondenzovano mleko, sveže mleko, lagano umućena jaja i krem sir. Umutite sve na manjoj brzini miksera samo dok se ujednači smesa.

U kalup za kuglof prvo sipajte smesu od čokolade testo za kolač, a odozgo polako i pažljivo sipajte tečnu smesu.

U pleh ili tepsiju nalijte toplu vodu do visine 3/4 kalupa ili najmanje do polovine. Postavite kalup u vodu.

Pecite na 160 stepeni oko 1 sat. Proveravajte drvenim štapićem i kada bude suv, bez mrvica zalepljenih za njega, kolač je gotov.

Gotov kolač izvadite iz rerne, ostavite ga 10 minuta u vodi i zatim ga izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. nakon što je hladan, toplim nožem pređite po ivici kolača da ga oslobodite od zidova. Preko kalupa postavite odgovarajući tanjir za serviranje i veoma pažljivo okrenite kolač na njega. Gotov je za serviranje.

Napomena: Veoma dobar i ukusan kolač, koji donekle liči na Kodrit Kadir. U procesu pečenja slojevi su zamenili mesta - na dno je pao krem od jaja, a gore se popelo testo i kod okretanja dobija se dvoslojni kolač. Dole je ukusna i sočna čokoladna kora, a gore nežni krem od jaja.

Drugi naziv za ovaj kolač je i nemogući flan. Desert ima poreklo iz meksika i uobičajeno ima karamel, koji se može dodati po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: