Carrot cake

NatašaNataša
Šegrt
407496
Carrot cake
Fotografije: Nataša
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Zasladite se ovim izvanrednim kolačem od šargarepe"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom.
  • ulje - 300 ml (npr. suncokretovo )
  • šećer - 400g
  • ekstrakt vanile - 2 s.k.
  • brašno - 250 g
  • soda bikarbona - 2 k.k.
  • prašak za pecivo - k.k.
  • so - 1 k.k.
  • cimet - 2 k.k.
  • šargarepa - 350 g, rendana
  • Krem
  • krem sir - 225 g (npr. philadelphia)
  • limunova kora - 2 k.k.
  • limunov sok - 3 s.k.
  • maslac - 115 g
  • šećer u prahu - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Uključitii rernu da se zagreje na 175 stepeni.

Pripremiti jednu manju tepsiju dimenzije 23 x 33 cm, premazati masnoćom, dno i stranice. Možete i okrugli kalup za torte slične dimenzije. Ja volim i jedan i drugi.

U jednu posudu sa mikserom izmiksati zajedno cela jaja, ulje, šećer i vanilu.

Pomesati zajedno suve sastojke , pa u nekoliko navrata umiksati u smesu od jaja i na kraju umešati rendanu šargarepu.

Dobijenu smesu istresti u već pripremljenu manju tepsiju i peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 175 stepeni nekih 40 do 50 minuta.Pečeno je kada se stranice testa odvoje od kalupa, a sredina mekana.

Pečen kolač ohladiti u potpunosti.

Za krem izmiksati sve navedene sastojke i sa tim premazati već ohlađeni kolač.

Seći šnite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Zdrav i ukusna kolač
16.02.2021 17:01