Način pripreme
Uključitii rernu da se zagreje na 175 stepeni.
Pripremiti jednu manju tepsiju dimenzije 23 x 33 cm, premazati masnoćom, dno i stranice. Možete i okrugli kalup za torte slične dimenzije. Ja volim i jedan i drugi.
U jednu posudu sa mikserom izmiksati zajedno cela jaja, ulje, šećer i vanilu.
Pomesati zajedno suve sastojke , pa u nekoliko navrata umiksati u smesu od jaja i na kraju umešati rendanu šargarepu.
Dobijenu smesu istresti u već pripremljenu manju tepsiju i peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 175 stepeni nekih 40 do 50 minuta.Pečeno je kada se stranice testa odvoje od kalupa, a sredina mekana.
Pečen kolač ohladiti u potpunosti.
Za krem izmiksati sve navedene sastojke i sa tim premazati već ohlađeni kolač.
Seći šnite po želji.
Komentari