Način pripreme
Svinjsku džigericu dobro oprati i očistiti od žila. Naseći na parčiće veličine 3-4 cm. Pripremiti marinadu od pola količine ulja, kajenske ljute aleve paprike, pasiranog belog luka, bibera, aleve paprike i soli. Staviti svinjsku džigericu i ostaviti da odstoji oko pola sata.
U međuvremenu naseći luk na polumesece. U odgovarajuću posudu od vatrostalnog stakla naliti deo marinade.
Stavlja se polovina luka, posoljena sa malo soli, da pusti sok. Odozgo poređati nasečenu džigericu i ostali deo luka.
Preliti preostalom marinadom, u koju su prethodno dodati rastopljen maslac i belo vino. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni, bez ventilatora, dok jelo ne bude polugotovo.
Posuti ga narendanim kačkavaljem i zapeći sa uključenim gornjim grejačem. Gotovo jelo posuti naseckanim peršunom. Jesti toplo, uz odgovarajuću sezonsku salatu.
Prijatno!