Svinjska kolenica iz rerne

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
02/03/2017
"Recept koji treba probati - aromatično, meko i sočno meso koje se topi u ustima."
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13 087
  • Pregledi tokom meseca122
  • Pregledi tokom sedmice25
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Poželjno je da operete meso pre nego što počnete sa pripremom. Oprane i osušene kolenice poređajte u posudu za pečenje. Posolite ih, pa im dodajte krupno iseckano povrće, zrna bibera i lovorov list.

Kolenice prelijte belim vinom. Dolijte vodu da ogrezne. Stavite poklopac i pecite 180 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Zagrejte ulje, pa u njemu propržite brašno dok ne porumeni. Dodajte paradajz pire i razredite ga bujonom od kolenica uz neprestano mešanje.

Kolenice prelivene sa dosta sosa poslužite sa garnirom od prženih krompira.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar