Svinjska kolenica iz rerne

IlariaIlaria
Početnik
417293283
Svinjska kolenica iz rerne
02/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
5
"Recept koji treba probati - aromatično, meko i sočno meso koje se topi u ustima."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Poželjno je da operete meso pre nego što počnete sa pripremom. Oprane i osušene kolenice poređajte u posudu za pečenje. Posolite ih, pa im dodajte krupno iseckano povrće, zrna bibera i lovorov list.

Kolenice prelijte belim vinom. Dolijte vodu da ogrezne. Stavite poklopac i pecite 180 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Zagrejte ulje, pa u njemu propržite brašno dok ne porumeni. Dodajte paradajz pire i razredite ga bujonom od kolenica uz neprestano mešanje.

Kolenice prelivene sa dosta sosa poslužite sa garnirom od prženih krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: