Pile sa začinima i aromom piva

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
07/06/2017
"Ovoliko sočno i mirisno može da bude samo naše pile sa začinima i aromom piva "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano603
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 celo
  • za suvu smesu
  • kora limuna - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica suve
  • so od belog luka - 2 kašike
  • šećer - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ruzmarin - 1 kašičica suvog
  • za smesu sa pivom
  • beli luk - 1 naseckan čen
  • pivo - 350 ml (sobne temperature)
  • ruzmarin - 1 sveži struk (naseckan)
  • majčina dušica - 1 kašičica suve
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za suvu smesu sjedniti u maloj posudi. Pile namazati spolja i unutra smesom. Otvoriti konzervu piva i naliti pola količine.

U konzervu od piva staviti naseckan beli luk, majčinu dušicu i ruzmarin. Probiti 2 rupe sa gornje strane konzerve i učvrstiti pile. Prethodno zagrejati roštilj i staviti pile preko rešetke za pečenje, i dobro ga namestiti preko konzerve piva.

Peći na skari, na umerenoj temperaturi, na indirektnu vatru - oko 2-3 sata. Uz pomoć kuhinjskih rukavica pažljivo skinuti pile sa konzervom.

Nakon 10 minuta skinuti pile i sa kutije. Gotovo pile naseći na porcije i servirati ga toplo, sa garniturom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar