Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Ukusno pečeno pile sa pečurkama i aromatičnim začinima

Ukusno pečeno pile sa pečurkama i aromatičnim začinima

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Ukusno pečeno pile sa pečurkama i aromatičnim začinima
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
3
"Da, tajna ukusnog pileta je u začinima"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • maslac - 50 g
  • ruzmarin - 3 grančice
  • kurkuma - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • pečurke - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se dobro očisti, ako slučajno ima preostalih pera po njemu. Opere se hladnom vodom. Stavlja se u duboku posudu i posipa se solju. Preliva se hladnom vodom.

Tako se natapa bar 5-6 sati. Nakon toga se izvadi iz vode i opere se ponovo. Stavlja se u posudu u kojoj će se peći. Nakon toga se maže maslacem kako spolja tako i iznutra. U pile se gurnu grančice ruzmarina.

U maloj posudici se pomešaju ostali začini - so, biber, kurkuma i aleva paprika. Ovom smesom se pospe celo pile. Po želji može da se gurnu pod krila pileta male grudve maslaca.

Nakon toga pečurke se operu i kako su cele poređaju se oko pileta. Preostalom smesom od začina posipamo pečurke.

Uvijamo pile i pečurke u aluminiijumsku foliju i pečemo u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pečemo pile oko dva sata. Vadimo iz rerne i serviramo dok je još toplo.

Ukusno pečeno pile sa aromatičnim začinima je mnogo ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: