Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno pile sa aromatičnim začinima

Pečeno pile sa aromatičnim začinima

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Pečeno pile sa aromatičnim začinima
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
23/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Savršeni dodatak za ovo aromatično pileće meso je .... pa još pilećeg mesa Samo amateri pune tanjir salatom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg, bataci, pile, krilca
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • biber
  • origano - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • luk - 1 kašičica, suv
  • vino - 5 supenih kašika, belo
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite maslinovo ulje, vino i sve začine. Promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Podelite pile, ako korisite batake ili file, takođe ih isecite na pola.

Namažite pileće komade aromatičnom smesom. Stavite ih u pleh i pokrijte folijom.

Stavite u frižider da se marinira meso 2 sata.

Izvadite iz frižidera i ostavite 20 minuta na sobnoj temperaturi.

Skinite foliju i staivte u meso pola šolje vode ili pileći bujon.

Sipajte između komada mesa da ne skinete začine.

Stavite pleh u ugrejanu rernu na 170 stepeni i pecite meso dok ne bude gotovo, oko jedan sat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: