Domaće bombone od đumbira

07/06/2017
"Aromatične bombone od đumbira, kojima reklama nije potrebna "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije50
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 565
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • đumbir - 1 koren
  • voda - 200 ml
  • šećer - 200 g
  • med - 2 kašike
  • limun - 1/2
  • karanfilić - 1 prstohvat
  • šećer u prahu - za posipanje i valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Đumbir se oljušti i sitno iceče. Samelje se u avanu ili se stavlja u blender, nakon toga se prebacuje u posudu za kuvanje.

Dodaje se voda, šećer, dve kašike meda, sok od pola limuna i prstohvat karanfilića.

Smesa se ugreva dok ne provri i onda se smanjuje temperaura, meša se da ne zagori, dok se ne dobije karamel boja i gustina.

Skida se sa vatre i ostavlja da se ohladi, nakon toga se kašikom oblikuju pljosnate, okrugle bombone i stavljau na papir za pečenje.

Sačekamo da se stvrdnu i posipaju se šećerom u prahu, nakon toga se uvaljaju u šećer i bombone su gotove za degustaciju.

Čuvati na suvom mesto, po želji hermetički zatvoreni da ne upijaju vlagu, da se ne rastope.

Ova smesa se može koristiti kao glazura za torte i kolače.

Neka vam je slatko! slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar