Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Puding od ovsa sa sosom od višanja

Puding od ovsa sa sosom od višanja

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Puding od ovsa sa sosom od višanja
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
07/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
"Perfektan desert je onaj desert koji se pojede brže nego što se pripremi"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 200 g
  • šećer - 50 g
  • maslac - 100g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • skrob - 2 kašičice
  • rum - 2 kašike
  • so - prstohvat
  • cimet - 1 prstohvat
  • voda - 1 šolja
  • slatko od višanja - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite višnje iz slatka i potopite ih u rum. Ostavite ih u rumu oko 30 minuta i onda ih ocedite.

Ovsene pahuljice promešajte sa šećerom i upržite ih u maslacu.

Premažite obilno maslacem kalup za pečenje i u kalup sipajte polovinu ovsenih pahuljica. Preko pahuljica poređajte višnje. Nakon toga sipajte preostale ovsene pahuljice i poravnite.

Umutite jaja, mleko, so i cimet i ovom smesom prelijte ovsene pahuljice. Odozgo poređajte tanke režnjeve maslaca.

Pecite puding oko 40 minuta.

Za to vreme skuvajte skrob, rastvoren u 1 šolji vode i kada se dobro zgusne, promešajte ga sa oceđenim sirupom od višanja.

Ovim sosom prelijte ispečeni i ohlađeni puding, koga ste okrenuli u odgovarajući tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: