Način pripreme
Svinjetinu operite /poželjno je da bude meso malo prošarano/ i isecite na komadiće. U odogvarajuću posudu stavite komadiće mesa, a zatim maslinovo ulje, luk, začine i vino. Dobro promešajte, kako bi se začini lepo rasporedili i ostavite u frižider na nekih 3 - 4 sata.
Meso stavite u kesu za pečenje, sipajte malo vode, vežite kesu, ali ipak ostavite da ima malo prostora da bi para izlazila i takođe napravite manje rupice u gornjem delu kese (stavljam kesu tako da vezani gornji deo stoji uspravno, kako se ne bi izlili sokovi dok se meso peče/.
Stavite u suvu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 - 40 minuta, pazeći da kesa ne pipne zidove rerne.
Pre posluženja otovorite kesu za pečenje i vodite računa da se ne izgorite na pari, pa meso još malo dopecite tako da rešetku stavite na gornji nivo u rerni.
Poslužite sa kriškom limuna.