Pileći paprikaš sa vinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
09/06/2017
"Šta ćete reći za jedan bogat pileći paprikaš sa mnogo povrća i aromatičnim sosom od vina"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 235
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseče se pileće meso na zalogaje i zaprži se u zagrejanom ulju.

Očiste se i naseku luk, pečurke i šargarepa. Dodaje se meso i mešamo. Ostavi se na kratko da se prodinstaju.

Narenda se paradajz na rende, može i iz konzerve. Dodajemo alevu papriku, biber i lovorov list.

Preliva se bujonom i belim vinom, ringla se ostavi na niskoj temperaturi, tiko da krčka 25-30 minuta dok se ne skuva meso.

Na kraju se zgusne rastvorenim brašnom s malo vode i nakon 3 minuta paprikaš je gotov.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar