Način pripreme
Očistite i isecite pile na porcije, operite ih i osušite. Zagrejte ulje i poređajte porcije u njega, zapržite sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju, sklonite sa vatre i izvadite zaprženo meso.
Isecite na sitno, luk, šargarepe i paprike. U isto ulje dodajte brašno i zapržite na kratko, dodajte isečeno povrće i pržite dok ne omekša. Dodajte lovorov list, biber i alevu papriku, promešajte i dodajte isečen paradajz iz konzerve. Kuvajte dok se ne zgusne kao pire, sklonite s vatre.
Oljuštite i isecite krompir na kocke, stavite ga ravnomerno na dno posude za pečenje.
Prelijte ga smesom od povrća i promešajte. Prelijte toplom vodom, tek toliko da prekrije krompir i posolite po ukusu, promešajte.
Poređajte porcije piletine preko njega i pospite peršunom. Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni i pecite oko 1 sat.
Nakon što se odozgo zapeče da dobije lepu preplanulost, uvijte posudu aluminijumskom folijom dok ne bude gotov krompir.