Pečen špikovani svinjski but

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
785
904
12/06/2017
"Sjajna ideja za špikovan svinjski but, jedva čekamo da ga izvadimo iz rerne !"
Priprema25 min.
Kuvanje155 min.
Ukupno180 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 499
  • Pregledi tokom meseca100
  • Pregledi tokom sedmice23
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što počnete sa špikovanjem mesa, dobro je da ga očistite od žila.

Nakon toga ga špikujte s maslinama, zrnima bibera, izmrvljenim lovorovim listom na dva-tri dela, pimentom i belim lukom. Začinite meso začinima i prelijte ga votkom i crnim vinom.

Začinjeno špikovano meso ostavite jednu noć u frižideru. Drugog dana ga prebacite u duboku posudu za pečenje. Prelijte ga uljem.

Dodajte luk isečen na kriške, kao i ostatak marinade. Dodajte 1 šolju vode, uvijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Vreme pečenja je oko 2 sata. Nakon toga folija se sklanja i po želji možete da zapečete još oko 20-30 minuta.

Luk od pečenja se pasira, zajedno s malo bujona od pečenja i razredi se pavlakom. Dobijeni sos se servira odvojeno. Možete da servirate meso sa salatom ili dinstanim povrćem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar