Način pripreme
Cvetove zove uberite sa čistog mesta, kako ne bi morali da ih perete. Cvetove skinite sa drški i ubacite u veliku šerpu. Dolijte vodu, dodajte šećer, limuntus i dobro promešajte.
Limun operite i nasecite sa korom na veoma tanke kolutove, a zatim ih dodajte u tečnost. Sve ponovo promešajte i lagano rukama trljajte cvetove zove.
Ostavite u frižideru ili na hladnom mestu na 24 sata, uz povremeno mešanje. Možete dodati šećer, ako volite slađi sok.
Sledećeg dana dodajte oprane listove nane i ostavite da odstoji najmanje još nekoliko sati, a najbolje još 24.
Tečnost procedite kroz gazu i sipajte je u flaše, a zatim sok čuvajte u frižideru.
Sok se može odmah konzumirati ohlađen i uz dodatak leda, limuna i list sveže nane.
Ako želite da sok sačuvate duže vreme, sipajte ga u staklene flaše, dodajte u svaku flašu po 2-3 zrna pirinča (kako ne bi došlo do vrenja) i sterilišite flaše oko 10 minuta.