Pileća krilca za prejedanje

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
29/06/2017
"Nemojte reći da vas nismo opomenuli "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 640
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • med - 1 kašika
  • majonez - 3 kašike
  • senf - 3 kašike
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • krompir - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite sos, tako što promešate majonezu, senf, med, biber, ljutu alevu papriku i kurkumu.

Posolite po ukusu, očišćenja, oprana i osušena pileća krilca, stavite ih u sos i dobro ih utrljajte u sos, i ostavite ih po strani dok pripremite krompir.

Oljuštite krompir i stavite ga u posolljenu vodu da se kuva i kuvajte ga oko 10 minuta da bude polugotov.

U pleh nauljen maslacem (pleh u skladu sa količinom krompira) nasecite poluskuvani krompir na veće komade (na 4) i poređajte ih jedan uz drugi.

Poređajte začinjena krilca sa sosom preko krompira, umotajte pleh aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pecite u rerni oko 50 minuta, a poslednjih 50 minuta skinite foliju i pecite dok jelo ne dobije prijatnu boju. Veoma ukusna pileća krilca, sa kojime ćete bikvalno prejesti!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar