Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Bageti sa speltom i ovsenim pahuljicama

Bageti sa speltom i ovsenim pahuljicama

Bageti sa speltom i ovsenim pahuljicama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Pripremite ove zdrave bagete, i sve drugarice i komšinice će biti ljubomorne"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 1 šolja
  • spelta - 1/2 šolje
  • laneno brašno - 3 supene kašike
  • brašno - 2 šolje
  • kvasac - 1 kockicea
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešate ovsene pahuljice, speltu, laneno brašno i belo brašno. Rastvorite kvasac u 1 šolji vode.

Dodajte šećer, so i jaje. Promešajte. Napravite udubljenje u suvoj smesi i sipajte tečnu. Zamesite testo - gotovo je kad prestane da se lepi, ako je potrebno dodajte još malo brašna.

Prekrijte testo i ostavite da nadođe. Od gotovog testa napravite 7-8 bageta. Potopite gornji deo u brašno i napravit eprorez po dužini.

Poređajte u pleh za dnom koje se ne lepi i pecite u umerenoj rerni. Gotove bagete napraskajte kapljicama vode i pokrijte čistom krpom, da se popari i omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: