Način pripreme
U posudi se umuti jaje, odovjeno se pomešaju braon i beli šećer i cimet.
Svaki list kore se namaže umućenim jajetom sa četkom i po dužini se preklopi na ti da se dobije traka. Namaže se ponovo i uvija se na kuhinjskom ubrusu obavijenom aluminijumskom folijom. Namaže se odozgo jajetom i posipa šećerom i cimetom.
Poređaju se na papir za pečenje, peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta dok se ne dobije hrskava korica - vi procenite, zavisi od rerne. Izvade se, pomerajući rolne levo i desno, deo folije ako se zalepio s unutrašnje strane skida se pažljivo nožem. Svaka rolna se seče na dva dela.
Priprema se krem, tako što se u posudu sipaju hladno sveže mleko, pavlaka i puding od vanile i mikserom se mute u krem. Odvoje se tri kašike za ukras. Očiste se jagode i iseku na parčiće u posudu, posipaju se jednom kašikom šećera i 1 kašičicom vode. Zagreva se u mikrotalasnoj na minut, posle se pasira u pire od jagode. Priprema se želatin, tako što se promeša u 30 ml vode, rastvara se i sipa se u pire. Promeša se dobro i sipa se u krem.
Meša se kisela pavlaka sa šećerom u prahu i 3 kašike pudinga od vanile, umućene sa tečnom pavlakom i prstohvatom poslastičarske crvene boje za zasićeniju boju. Banana se iseče na krugove.
Naređaju se čaše od kanelona u tanjir, na dno se poređaju krugovi banane, puni se kremom od jagode, a odozgo se špricem sa nastavkom našpricaju ruže.
Ostavljamo da se stegne, da bi bilo brže stavila sam u zamrzivač na 10 minuta.
Serviramo sa svežim jagodama.