Način pripreme
U velikoj posudi razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom u vazdušast krem.
Pomešajte brašno i vanilu. U porcijama ih dodajte u smesu od jaja, mešajući pažljivo kašikom odozdo na gore.
U smesu se NE stavlja podizač testa, dovoljno je da se dobro umuti mikserom.
Postavite veliku posudu za pečenje papirom za pečenje. Namažite je blago. Sipajte smesu za kolač, poravnajte.
Ispecite patišpanj koru na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 5-8 minuta.
Okrenite ispečenu koru na navlaženu krpu. Odstranite papir i pomoću krpe uvijte u rolat. Ostavite da se potpuno ohladi.
Razvijte ohlađenu koru, namažite je džemom od jagoda i ponovo uvijte u rolat.
Dok se kora hladi, napravite krem.
U malu šerpu sipajte sveže mleko, dodajte šećer, žumanca i brašno. Stavite posudu na ringlu i mešajte krem dok se ne zgusne.
Sklonite gotov krem sa vatre, aromatizujte vanilom i ostavite da se ohladi.
Umutite pavlaku i u porcijama je dodajte u mlečni krem.
Isecite rolat sa slatkom od jagoda na male rolnice, debljine od oko 2 cm.
Poređajte ih u odgovarajuću posudu i prelijte kremom.
Garnirajte vaš kolač sa rolatom od jagoda sa kremom od jagoda.
Nek vam je slatko!