Torta Garaš sa keksom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Torta Garaš sa keksom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Klasična Garaš torta nikada nije bila ovoliko ukusna, kao u ovoj improvizaciji sa keksom, od koje jedemo već drugo parče"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g
  • maslac - 150 g
  • čokoladna kuvertira - 300 g crne ili čokolada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • slatka pavlaka - 50 ml
  • orasi - 200 g
  • kokosove mrvice - za posipanje (zelene)
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izlomiti na male parčiće.

Orahe zapeći na suvom teflonskom tiganju, pa dok su topli ih malo usitniti.

Zagrejati sveže mleko i u njemu rastopiti 200 g preliva i maslac.

Dobijenim sosom preliti keks, dodati orahe, pa sve dobro promešati, tako da dobijena smesa ima svuda čokoladnu boju.

Smesu rasporediti u kalupu za tortu sa zvonom, dobro pritisnuti i ostaviti da se ohladi.

Zagrejati pavlaku i u njoj rastopiti preostalu čokoladu, ostaviti da se malo ohladi pa smesom preliti keks. Ostaviti da se stegne u frižideru.

Pre serviranja, tortu ukrasiti kokosovim mrvicama. Tortu Garaš sa keksom seći toplim nožem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: