Način pripreme
Pripremamo koru tako što umutimo jaja sa šećerom i nakon toga dodajemo brašno i maslac. Tako dobijeno testo rasporedimo po dnu kalupa za pečenje, sa ivicama koje se skidaju, testo treba da prekriva i oko 1 cm ivica. Stavljamo u rižider da se stegne.
Pripremamo fil. Odvojimo žumanca od belanaca. Žumanca umutimo zajedno sa sitnim sirom, vanilom, šećerom i sokom od limuna dok ne dobijemo gladak krem.
Rastvorimo puding u vodi i dodajemo ga u smesu. Dodajemo i prašak za pecivo i suvo grožđe.
Umutimo pavlaku dok se ne dobije mekan krem i nju sipamo u smesu.
Odvojena belanca umutimo na čvrst sneg i dodajemo u krem, mešamo pažljivo da bi ostao vazdušast.
Iz frižidera vadimo hladnu koru, probodemo je viljuškom ravnomerno. Odozgo sipamo fil i stavljamo da se peče. Pečemo na 150 stepeni oko sat i po vremena.
Gotov Kezekuhen ima odozgo zlatnu boju. Dok je topao, liči na krem karamel. Nemojte se plašiti zato što je redak i nedopečen. Kad se izvadi iz rerne, ostavljamo da se ohladi i stavljamo u frižider na nekoliko sati.
Još lepši je drugog dana, kad osdstoji u frižideru i potpuno se stegne.