Kezekuhen

15/08/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1615
"Neodoljivo ukusan nemački čizkejk sa mnogo krema, keksa, domaćeg slatka ili voćem - u skladu sa sezonom"
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 072
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 600 g
  • kisela pavlaka - 200g
  • šećer - 250 g
  • maslo - 1 pakovanje
  • jaja - 4 komada
  • vanila - 1 komad
  • skrob - 6 kašika, kukuruzni
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sok od limuna - od ½ limuna
  • za koru
  • keks - 200 g
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks na sitno i promešajte ga sa prethodno rastopljenim maslacem.

Promešajte dok ne dobijete smesu u mrvicama, pa ovu smesu resporedite u okrugli kalup. Promešajte pavlaku i vurdu.

Posebno umutite jaja sa šećerom. U njih dodajte skrob, smesu sa vurdom, rastopljeni maslac, prašak za pecivo, sok od limuna i vanilu. Umutite mikserom i sipajte preko kore.

Pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 1 sat ili dok ne vidite da dobija braon boju po krajevima, a sredina je još uvek svetla. Uzmite u obzir da će kolač poprilično narasti tokom pečenja, ali i da će splasnuti nakon što se ohladi.

Isključite rernu i ostavite vrta lagano odškrinuta. Nakon desetak minuta izvadite kolač i ostavite ga da se ohladi. Ukrasite voćem po želji ili slatkom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar