Način pripreme
U kaseroli rastopite maslac na tihoj vatri i dodajte prethodno izmrvljen keks. Mešajte neprestano oko 2-3 minuta, da se dobro pomeša.
U kalupu sa ivicama koje se skidaju, sipajte osnovu od keksa - prtiskajte i dobro poravnajte. Nakon toga stavite osnovu u frižider da se potpuno ohladi - bar 30 minuta.
Umutite pudinsg od vanile (dr. Oetker) sa 250 ml svežeg mleka (potreban vam je gust krem, zato ima manje mleka). Na kratko mutite mikserom krem sir i pavlaku, dodajte vanilu.
U sir i pavlaku dodajte u delovima puding od vanile, mešajte spatulom ili drvenom kašikom. Gotov krem treba da se hladi oko 20 minuta u komori u frižideru.
Sastavite čizkejk tako što preko kore od keksa (nemojte je vaditi iz kalupa) sipate krem i poravnate. Stavite u frižider na najmanje 5-6 sati, a najbolje je da servirate sledećeg dana.
Neposredno pre serviranja prelijte čizkejk slatkom od smokava (sitno iseckane) i pospite zapečenim orasima.
Napomena:
Ukus je malo slan, kremast, neprimetno prelazi u sladak, sa mirisom zrelih smokava, vanile i pečenih oraha. Desert je veoma nežan i stilski!