Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Bakine vanilice sa vinom i ratlukom

Bakine vanilice sa vinom i ratlukom

SiskaSiska
Početnik
7216
Bakine vanilice sa vinom i ratlukom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Ovaj recept za vanilice vraća sećanja na ušuškanu bakinu kuhinju i proste, ali neverovatno uksne stvari iz njenog starog notesa."

Potrebni sastojci

  • mast - svinjska, 2 šolje
  • belo vino - 1 šolja
  • brašno - za mešenje mekog testa
  • vanilla - 2 - 3 komada
  • šećer u prahu - 1 kesica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pravi se udubljenje od brašna i u njega se stavljaju mast (koja treba da izgleda kao kaša), vino i soda. Zamesi se meko testo i nakon toga se razvija oklagijom.

Kad se razvije, seče se na dugu traku, na jedan kraj se stavlja mali komad ratluka, uvija se u tompus i ređa u pleh. Peče se dok ne bude gotovo.

Za to vreme se u drugu posudu sipa šećer u prahu, u njega se dodaje vanila i lepo se pomeša.

Gotove vanilice se uvaljaju u šećer u prahu i ređaju u odgovarajuću posudu, oozgo se mogu dodatno posuti.

Napomena: Ako imate mogućnost zamesite testo na toplom mestu da se mast u testu ne bi stvrdnula.

Možete da se ne igrate i ne razvlačite, možete samo napraviti loptice. U svaku lopticu se stavlja komad ratluka i ponovo oblikuje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: