Način pripreme
Prvo ugrejemo mleko i sipamo u uduboku posudu, dodajemo kockicu kvasca, šećer i 3 supene kašike brašna. Mešamo dok se ne dobije homogena smesa i ostavljamo na toplom da nadođe.
Prosevamo brašno tri puta. U sredini pravimo udubljenje i sipamo ostale sastojke i kvasac.
Zamesimo meko testo i ostavljamo na toplom 10 minuta da nadođe. Kad testo bude gotovo podelimo ga na 5 jednakih loptica. Od svake loptice razvijemo jednu koru, koju posipamo sa 100 g sira i komadićima maslaca.
Uvijamo u oblik puža i stavljamo u sredinu pleha, u kome ćemo peći pitu, prethodno namazan maslacem.
Na isti način pravimo i sa drugim korama i uvijamo u plehu. Stavljamo gotovu pitu u rernu na 50 stepeni da nadođe.
Nadošlu pitu namažemo umućenim žumancima sa dve supene kašike ulja, komadićima maslaca i posipamo susamom.
Ponovo stavljamo u rernu, prethodno ugrejanu na 200 stepeni i pečemo dok ne bude gotova oko 40 minuta.