Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Grickalice uz pivo»Pileća krilca sa đumbirom na roštilju

Pileća krilca sa đumbirom na roštilju

Pileća krilca sa đumbirom na roštilju
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sočna i pikantna - šta više da poželiš?"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • ulje - 100 ml
  • soja sos - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • biber
  • med - 1 supena kašika
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca se operu, ako su veća podele se na dva dela, da se dobiju mali bataci.

U posudi pomešamo ulje, dodaje se soja sos, med, aleva paprika, biber, malo soli i na kraju dodajemo začine, origano, majčinu dušicu i đumbir u prahu.

Marinada se dobro promeša i njom se namažu pileća krilca, stavljena u posudu, pokrivamo providnom folijom i ostavljmao u frižideru 3-4 sata da upiju marinadu i miris začina.

Ugrevamo roštilj sa ćumurom, prethodno se roštilj premaže masnoćom, najbolje komadom slanine.

Pileća krilca se poređaju i peku sa obe strane dok ne budu gotva. Na kraju na roštilju pečemo kriške hleba i serviramo krilca sa đumbirom sa svežom salaom.

Jedinstvenog ukusa, vreme je za pivo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: